Tajomná priepasť Macocha, pôvabný zámok a plavba v temných vodách Punkevnej jaskyni

Destinácia: Česká republika, Juhomoravský kraj (Brno), Moravský kras
Kód zájazdu: 1304221
Cena od: 40 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy

Výber termínu

25.05.2024 1 deň Last Minute 40 € +0 € autobusová
05.10.2024 1 deň First Minute 40 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Starosti nechajte doma a poďte s nami na perfektný výlet do Čiech. Zastavíte sa v pôvabnom zámku Rájec, ktorý je skutočný architektonický skvost a je umiestnený  v romantickom rozľahlom parku, ktorý je plný zelene.
V zámku nájdete prepychovo vybavené interiéry, jednu z najväčších zámockých knižníc na Morave,honostnú jedáleň, vzácnu zbierku kamélií a o ďalšie skvosty, o ktorých sa dozviete pri prehliadke.
Neskôr sa presuniete k Punkevnej jaskyni a tu nielenže budete obdivovať nádhernú kvapľovú výzdobu, ale zažijete aj romantickú plavbu po zelených temných vodách podzemnej riečky Punkva.
Punkevní jaskyňa patrí k najdlhšiemu jakynnému systému v Českej republike. Po plavbe  sa vyveziete lanovkou alebo prejdete pešo k tajomnej priepasti Macocha( najväčšia priepasť v Čechách, hĺbka 138 metrov), ktorá patrí k najnavštevovanejšiemu miestu Moravského krasu.
K priepasti sa viaže povesť, ktorá hovorí o vdovcovi, ktorý si po smrti manželky našiel novú ženu, ktorá s ním mala neskôr dieťa. Pre jej nevlastného syna sa začal ťažký život, nakoľko ho nemala rada a jedného dňa sa rozhodla, že ho zhodí s priepasti. Túlala sa po lese a keď si uvedomila, čo spravila, rozhodla sa skočiť z priepasti a zabila sa.
Jej nevlastný syn mal však veľké šťastie, nakoľko sa nezabil, pretože sa zachytil o konár z borovice. Nakoniec ho našiel jeho otec a podarilo sa mu vyslobodiť ho. Ľudia hovoria, že keď je zlé počasie, vietor a dážď, tak je počuť krik macochy.
Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
služby overeného sprievodcu CK
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 5 € /osoba ( môžete si  prednostne vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...).
nástupné miesta a príplatky :
Nitra 6 € (garantovaný zvoz),
Sereď 6 € (garantovaný zvoz),
Trnava 6 € (garantovaný zvoz),
Bratislava – bez príplatku. 
Všetky nástupné miesta budú realizované.
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň

Punkevná jaskyňa - 280 KČ / dospelá osoba, 150 KČ / deti od 3-15 rokov, 230 KČ / seniori nad 65 rokov
lanovka ( Punkevná jaskyňa - horný most Machochy a späť ) - 130 KČ / dospelá osoba, 90 KČ - deti od 3-15 rokov 
zámok Rájec - 170 KČ / dospelá osoba osoba, 140 KČ / seniori, deti od 3-15 rokovň


Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Moravský kras

Generované systémom ProfiTour