Južné Čechy - kraj rozprávkových zámkov, piva a dobrého jedla

Destinácia: Česká republika
Kód zájazdu: 1308988
Cena od: 159 €
Príplatky od: 5 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

01.06.2024 2 dni First Minute 159 € +5 € autobusová
28.09.2024 2 dni First Minute 159 € +5 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Z rozprávky do rozprávky, takto by sa dal charakterizovať kraj Južné Čechy. Navštívte kraj rozprávkových zámkov v spojení nádhernej prírody, kraj piva, dobrého jedla a čarovných miest. Jeden z najmalebnejších krajov v Čechách, kde neobídete populárny a romantický zámok Hluboká, ktorý sa inšpiroval anglickým Windsorom, navštívite pôvabný Český Krumlov a mestečko Telč, v ktorom akoby sa zastavil čas...  

Program :
1.deň :
odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Príchod do Hlubokej nad Vltavou, kde na vás čaká rozprávkový zámok, ktorý je obľúbeným miestom pre všetkých romantikov.
Pri jeho prestavbe mu bol predlohou anglický Windsor, čo mu vdýchlo nesmiernu eleganciu a stal sa jedným z najpopulárnejších zámkov v Čechách. 
Po návšteve zámku zavítate do Českých Budějovíc, do mesta založeného Přemyslom Otakarom II.. České Budějovice sa môžu popýšiť jedným z najväčších námestí v Európe, prehliadka historického centra, výhľad z Čiernej veže. Individuálne voľno. Večer odchod na ubytovanie.

2.deň :
po raňajkách prehliadka skutočne malebného Českého Krumlova, ktoré sa zaraďuje medzi päť najkrajších českých miest. Jeho dominantou je zámocký komplex, nájdete tu veľké zámocké záhrady, romantické hradné uličky, nádvoria, pouličných umelcov...
Cestou domov zastávka v Telči, v meste, v ktorom by sa akoby zastavil čas. Telč je preslávený unikátnym námestím s renesančnými a barokovými domami s bohato zdobenými štítmi a arkádami. Návrat na Slovensko vo večerných hodinách.

Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:
Nitra - cca o 4:30 hod.
Sereď - cca o 5:00 hod.
Trnava - cca o 5:15 hod.
Bratislava - cca o 6:00 hod.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x ubytovanie v 3* hoteli
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku Českých Budějovíc
prehliadku Českého Krumlova
prehliadku Telču
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
obojsmerná miestenka  7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 40 € / osoba / noc
povinný vstupný poplatok turistického autobusu do Českého Krumlova - rozpočítaný na každého cestujúceho - 5 €
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
zámok Hluboká 190 Kč / dospelá osoba, 140 Kč / seniori nad 65 rokov, deti od 6-15 rokov, šudenti a deti do 6 rokov -zadarmo , vstup na vežu 40 Kč/ dospelý, 25 Kč/deti od 6-15 rokov
Zámok v Českom Krumlove (základný okruh) 180 Kč /dospelá osoba, 130 Kč/ od 6-15 rokov, deti do 6 rokov zadarmo, 130 Kč/ seniori nad 65 rokov 
Odporúčame si zameniť peniaze na české koruny.
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.
Generované systémom ProfiTour