Jeseníky

Destinácia: Česká republika, Moravskosliezsky kraj, Bruntál
Kód zájazdu: 1327929
Cena od: 299 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

27.06.2024 4 dni First Minute 299 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:

4-dňový autokarový zájazd


1. deň:

Odchod zo Slovenska v ranných hodinách. Prehliadka hradu Sovinec, kde sa natáčali zábery filmu Juraja Jakubiska Báthory. Peší prechod z obce Rešov cez prírodnú pamiatku Rešovské vodopády okolo Sovích skál do obce Skály. Autobusový presun do malebnej obce Ruda u Tvrdkova, krátka precházka na Křížový vrch s prekrásnou neskoro barokovou krížovou cestou s vrcholovou kalváriou naozaj vysokej socharskej kvality. Z vrcholu Křížového vrchu je prekrásny výhľad na celú Hanú, Hanušovickú vrchovinu, prírodný park Sovinecko a časť Jeseníkov. 

2. deň:

Po raňajkách príchod na Ovčárnu odkiaľ sa pešo presunieme na najvyššiu horu Jeseníkov - Praděd. Podľa záujmu je možnosť sa vyviezť výťahom na vysielač a pokochať sa úžasným výhľadom. Okolo vodopádov Bílej Opavy pokračujeme prírodnou scenériou do Karlovy Studánky. Presun do Rýmařova. Zaujímavá prehliadka expozície Hedva Český brokát z 19. storočia nám priblíži históriu kravatárskeho a brokátového výrobného závodu. Práve v Rýmařově sa vyrábajú látky, ktoré sa používajú na starých zámkoch pri rekonštrukciách historických látkových tapiet a poťahov nábytku. Navšivime miestny kostol Navštívenia Panny Marie, nazvaného "v Lipkách" vyzdobeného nádhernou freskovou výmaľbou.


3. deň:

Doobeda navštívime zámok v Bruntále. Tento zámok sa snaží už dlhodobo získať naspäť do správy Řád německých rytířů.  Užijeme si krátku precházku krížovou cestou k pútnemu kostoluna na bývalú sopku Uhlířský vrch. Navštívime Kosárnu, kde sa od roku 1725 vyrábali kosy, dráty a iné poľnohospodárske náradie. Dnes tu sídli pobočka bruntálskeho múzea Kosárna Velké Karlovice. Na ceste zpäť sa zastíme v Karlově Studánce. Aj tieto prekrásne kúpele se snažia získať Němečtí rytíři preto sa stále jedná o štátny podnik. 


4. deň:

Navšívime Dom Marie Kodovské - miestnej naivnej maliarky a poetky, ktorá za minulého režimu pracovala ako robotníčka. Tvoriť začala už vo veľmi zrelom veku, maľovala vo svojom dome fresky piamo na zeď. Peši budeme pokračovať na Rabštejn - skalný útvar a zrúcaninu hradu s krásnymi výhľadmi, je to taktiež  najslávnejšie horolezecké terény na Morave. Z Bedřichova odchom autobusom do Bratislavy.


Ubytovanie:

3x ubytovanie v hoteli 3*


Stravovanie:
3x raňajky


Doprava:

Autokarová


Poznámka:

Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:

Dopravu luxusným autokarom. 3x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK SATUR.


Celková cena nezahŕňa:

Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.







Bruntál

Generované systémom ProfiTour