Previanočné mesto módy Miláno

Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, The Naviglio Grande canal Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Milánska katedrála Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Vittorio Emanuele II, Gallery Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Milánska katedrála Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, The Naviglio Grande canal Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Varenna Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, vila Monastero, jazero Como Poznávacie zájazdy , Predvianočné Miláno a Como, Milánska katedrála
Destinácia: Taliansko, Lombardia (Miláno)
Kód zájazdu: 1336546
Cena od: 549 €
Príplatky od: 220 €
Advent

Výber termínu

12.12.2024 4 dni Last Minute 549 € +220 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Rýchly popis:

Miláno - mesto, ktoré ponúka kombináciu histórie, kultúry, módy a luxusu. Jedinečná príležitosť spoznať toto fascinujúce mesto. Vďaka vianočnej atmosfére a tradičným trhom je ešte kúzelnejšie ako v iné dni. Pridajte sa k nám, aby ste prežili nezabudnuteľnú cestu do srdca talianskej elegancie a kreativity. Okrem nezabudnuteľnej atmosféry Milána na vás čaká aj malebné mestečko Como na brehoch rovnomenného jazera.


Ubytovanie: 3x v hoteli
Stravovanie: 3x raňajky


Miláno- Como



Doprava:

letecká


Program:

1. deň - prílet do Milána - druhého najväčšieho mesta Talianska a zároveň centra módy a obchodov. Prehliadka začína na hlavnom námestí  Piazza del Duomo, kde dominuje Milánsky Dóm – jeden z najväčších chrámov na svete a najznámejšia pamätihodnosť mesta. Zo strechy chrámu sa ponúka nádherný výhľad na celé mesto. Adventné trhy priamo pred Dómom ponúkajú  atmosféru plnú vianočných darčekov, tradičných jedál a občerstvenia. Na námestí sa nachádza aj bývalý kráľovský palác Palazzo Reale di Milano, socha a Galéria Viktora Emanueala II. a množstvo historických budov z 19. storočia. Budova Teatro alla Scala je miestom najvýznamnejších operných a baletných predstavení už od r. 1778. Podvečer voľno v časti  Navigli, ktorá žije večerným životom. Ubytovanie v hoteli, nocľah.

2. deň - raňajky a pokračovanie v prehliadke. Castello Sforzesco – hrad milánskej vládnucej rodiny Sforzovcov, v ktorom dnes sídli niekoľko múzeí a galérií. Národná Galéria má bohatú zbierku talianskeho umenia vrátane diel od majstrov ako Leonardo da Vinci, Caravaggio a Michelangelo. Kostol Santa Maria delle Grazie známy slávnou freskou z 15.storočia „Posledná večera“  od Leonarda da Vinciho. Vianočný trh na Piazza Castello ponúka tradičné vianočné remeslá a gastronomické pochúťky. Individuálne voľno a návrat do hotela, nocľah.

3. deň - raňajky a presun do mestečka Como na brehu Lago Como, ktoré bolo miestom natáčania filmov ako Grand Hotel, Hviezdne vojny, Dannyho dvanástka, či Casino Royale a dnes je miestom vyhľadávaným Milánčanmi počas víkendov, leta a sviatkov. Na brehu jazera v blízkosti mesta sa nachádzajú prekrásne staré vily, patriace mnohým celebritám. Prehliadka katedrály Panny Márie, múzeum talianskeho národného hrdinu Giuseppe Garibaldiho v bývalom mestskom paláci, bazilika Sant‘ Abbondio. Úzke uličky a starobylé hradby, množstvo kaviarní, reštaurácií či zmrzlinární lákajú k pokojným prechádzkam, posedeniu a pozorovaniu miestnej atmosféry. Návrat do hotela, nocľah.

4. deň -  raňajky a presun do prestížnej štvrti  Quadrilatero della Moda, ktorá je známa svojimi luxusnými obchodmi, módnymi domami a dizajnérskymi butikmi. Táto oblasť má štvorcový tvar, čo jej dalo aj názov "Módny štvorec". Múzeum Triennale di Milano je významnou inštitúciou pre súčasný dizajn, architektúru, moderné umenie a inovácie. V štvrti CityLife  sa nachádzajú 3 najvyššie mrakodrapy mesta a množstvo moderných dizajnérskych obytných domov s krásnym zeleným parkom. V Bosco Verticale sú obytné výškové domy s rozsiahlymi balkónovými záhradami, ktoré v roku 2019 boli vyhlásené za najväčšie zelené steny na svete. Transfer na letisko, odlet.


V cene je zahrnuté:
3x ubytovanie v 3* hoteli s raňajkami, letecká doprava Viedeň - Miláno - Viedeň, 1x príručná batožina 8 kg/os., 1x podpalubná batožina 23 kg/os., transfer na letisko a späť s nástupom v NR, TT alebo BA, transfer letisko - hotel - letisko, sprievodca CK, prehliadky podľa programu bez vstupov.

V cene nie je zahrnuté:
Povinné príplatky: servisné poplatky 220 EUR/os., doprava v meste, pobytová taxa (platba na mieste cca 5 EUR/os./noc). Odporúčaný doplatok: komplexné cestovné poistenie KOMFORT 3,90 EUR/os./deň alebo poistenie PLUS 5,- EUR/os./deň, orientačná cena ostatných vstupov 50 EUR/os. (platba na mieste). Ostatné doplatky: 1-lôžková izba 135 EUR/3 noci. Batožinové limity: v prípade zmeny leteckej spoločnosti si CK vyhradzuje právo na ich zmenu.

Typ stravy:
raňajky

Dni:
4 DŇOVÝ POZNÁVACÍ ZÁJAZD

Pamiatky v programe pre leták:
Milánsky Dóm | Teatro alla Scala |Como | Quadrilatero della Moda

Generované systémom ProfiTour