Záhreb & Plitvické jazerá

Víkend na Plitviciach - pohľad na jazerá Víkend na Plitviciach -  posedenie na lodi Víkend na Plitviciach - jazero Víkend na Plitviciach - most pri vodopádoch Víkend na Plitviciach - pohľad na jazerá Víkend na Plitviciach - vodopády Víkend na Plitviciach - vodopády
Destinácia: Chorvátsko
Kód zájazdu: 1336744
Cena od: 228,49 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

19.10.2024 2 dni First Minute 228,49 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
Jedinečné prírodné krásy, priateľskí obyvatelia, čarovné pokojné mestečko Samobor, ktorého história siaha do r. 1242, samotné hlavné mesto Chorvátska Záhreb s bohatou históriou z rímskej doby až po súčasnosť vás nadchnú pri ceste na Plitvické jazerá. Tie ponúkajú prekrásne vodopády, jaskyne, 16 väčších a menších jazier tiahnucich sa po dĺžke 7 km a nekonečne nádherné scenérie, ktoré sú jednoznačne chorvátskou perlou.

1. deň:
Odchod zo Slovenska v ranných hodinách (z Bratislavy cca o 07:00 h). Tranzit cez Maďarsko do Chorvátska- hlavného mesta Záhreb. Ako prvé navštívime čarovné mestečko Samobor. Jeho história siaha do r. 1242, kedy ho kráľ Béla IV. vyhlásil za slobodné kráľovské mesto. Samobor sa stalo atraktívnym miestom, kde si kupujú a stavajú domy mnohé známe osobnosti zo sveta politiky a šoubiznisu. Prekrásna príroda, história a neskutočný pokoj ohúri každého. Počas pešej prechádzky si pozrieme kostol sv. Anastázie, františkánsky kostol Blaženej Panny Márie, múzeum s viacerými zbierkami – napr. Samoborská bibliografia, Samoborská kronika, Galéria Prica. Mestečko Samobor je známe aj za hranicami Chorvátska, vďaka vychýreným „Kremšnite“- krémešoch, ktoré patria medzi najlepšie v Európe. Zo Samoboru pokračujeme do hl. mesta Chorvátska Záhrebu. Mesta s bohatou históriou z rímskej doby až po súčasnosť. Najstaršou osadou nachádzajúcou sa v okolí mesta bola rímska Andautónia v dnešnom Ščitarjeve. Početné múzeá v Záhrebe odrážajú históriu, umenie a kultúru nielen Záhrebu a Chorvátska, ale aj Európy a sveta. Pozrieme si Dolné mesto Gradec s veľkým trhom ovocia a rôznych domácich výrobkov Dolac, ktorý denne navštívi okolo 70 tisíc ľudí. Navštívime katedrálu Nanebovzatia Panny Márie a sv. Štefana a Ladislava. Prejdeme sa námestím Bána Jelačiča a lanovkou sa dostaneme do Horného mesta Kaptol, kde sa nachádza Markovo námestie s kostolom sv. Marka, ale aj budova parlamentu. Z Veže Lotrščak sa nám naskytne prekrásny výhľad na Záhreb. Prejde tunel Grič, ktorý zaujme vždy nevšednou výzdobou. Nezabudneme ani na Kvetné námestie s množstvom obchodov, kaviarničiek a reštaurácií. Počas osobného voľna si môžete nakúpiť v nespočetnom množstve kvalitných obchodov. Vo večerných hodinách odchod na ubytovanie.

2. deň:
Po raňajkách sa vydáme na jedno z najkrajších miest nielen v Chorvátsku, ale na celom svete do NP Plitvické jazerá. Najznámejší chorvátsky národný park a jediná prírodná pamiatka na zozname svetového dedičstva UNESCO. Hlavným lákadlom, tohto parku, je 16 malých jazier prepojených vodopádmi, ktoré vznikli nánosom travertínu, zvláštneho druhu vápenca. Charakterizujú ho aj viaceré jaskyne, pramene a kvetinové lúky. Medzi mnohými zachovanými živočíšnymi druhmi vyniká hnedý medveď. Absolvujeme spoločnú prechádzku, dvakrát sa poplavíme na elektrinu poháňanými loďami a povezieme sa aj originálnym turistickým vláčikom ponad kotlinu s jazerami. Celá trasa je dlhá iba 5 km a nie je vôbec náročná na chôdzu – príjemný chodník bez stúpania, drevené lávky cez jazerá a všadeprítomná kryštáľovočistá voda s množstvom rýb a zaujímavej vegetácie. Spoločne navštívime aj slávnu jaskyňu z filmu Poklad na striebornom jazere, oddýchneme si a budeme mať možnosť najesť sa v reštauráciách s výbornou kávou, ktoré sú obklopené krásnou prírodou. V popoludňajších hodinách odchod na Slovensko s príchodom do Bratislavy v neskorých večerných hodinách cca o 23:00 h.

Ubytovanie:
1x v 3* hoteli

Stravovanie:
1x raňajky

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 1x ubytovanie s raňajkami v hoteli 3*. Sprievodcu CK SATUR.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Príplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour